Super User

Super User

Statsautorisert translatør

Published in Om

Statsautorisert translatør - 2.8 out of 5 based on 6 reviews

Når trenger du en statsautorisert translatør? Bevilling som translatør gis på grunnlag av bestått translatøreksamen ved Norges Handelshøyskole (NHH) etter bemyndigelse fra Kunnskapsdepartementet.

En statsautorisert translatør har i tillegg til generelle språkkunnskaper dokumentert kunnskap om fag og terminologi på områdene økonomi, administrasjon, juss og teknikk. I Norge kan bare statsautoriserte translatører gjennom sitt beskyttede stempel og sin signatur autorisere en oversettelse.

Dersom oversatte dokumenter skal fremlegges for domstoler eller offentlige myndigheter, vil det i Norge i de fleste tilfeller kreves at oversettelsene er oversatt og stemplet av statsautorisert translatør.  Også i de fleste andre land krever myndighetene at en oversettelse må være utført av en statsautorisert translatør og legalisert i det landet der oversettelsen er utført, for at den skal være godkjent.

Se også http://snl.no/translatør

Read more...

Hvem er Translatørkontoret

Published in Om

Translatørkontoret holder til på USF Verftet like ved TV2 i Bergen og drives av Ole Fredrik Kvamme som er statsautorisert translatør fra tysk til norsk.

Oversettelser innenfor andre språkkombinasjoner overlates til nettverket han har blitt bygget opp gjennom ti år i bransjen, både i innland og utland, så alle oversettelser utføres av eller kvalitetssikres av en oversetter som har målspråket som morsmål.

Sammenlignet med andre byråer, er administrasjonskostnadene lave, noe du som kunde vil merke godt på prisen.

Read more...

Priser

Published in Priser

Priser - 4.5 out of 5 based on 11 reviews

Våre priser varierer etter teksttype og språkkombinasjon.

Fra tysk til norsk må du normalt beregne kr. 2,00 - 2,40 + mva. per ord.

Dersom teksten inneholder mye gjentakelse, vil dette gjenspeiles i prisen.

Ta kontakt hvis du vil ha et pristilbud eller trenger hjelp til å avklare ditt behov for oversettelse.

Read more...

Eiendom i Tyskland

Published in Eiendom i Tyskland

Stadig flere får øynene opp for fordelene med en «hytte» i en tysk storby heller enn på fjellet her hjemme. Og eiendomsprisene i Tyskland er vesentlig lavere enn i Norge, særlig i det tidligere DDR, inklusive Berlin.

Men det kan være lurt å få hjelp. Ikke bare skal man finne den rette megleren. Man skal sette seg inn i det tyske regelverket, stille spørsmål til selger eller megler, og kanskje søke lån i tysk bank. Og ikke minst er det i Tyskland lovpålagt at kjøpsavtalen settes opp av en notar. Og de tyske notarene har en tendens til å bruke et svulstig og tungt skriftspråk. Så la oss hjelpe deg så feriedrømmen kan gå i oppfyllelse.

Her finner du mer om tyske byer som reisemål: storbytur.no

Read more...
Subscribe to this RSS feed